Archivo del sitio

LES ESTACIONS DEL SERENGETI: EL VIATGE DE LA GRAN MIGRACIÓ

Conferència de Xavier Surinyach en Can Fabra el divendres 17 de gener a les 19 Hores.

Un safari virtual per l’ecosistema del Serengeti-Mara en les seves diverses estacions i seguint els moviments de la gran migració en un any “normal” meteorològicament” parlant. Tots sabem del canvi climàtic i aquest també afecta el Serengeti i per tant el comportament de la gran migració, però el Serengeti és molt més que la gran migració.

El Xavier Surinyach porta 20 anys seguint les passes de la Gran Migració per tot l’ecosistema del Serengeti-Mara. Ha recorregut quasi la meitat del països del continent Africà i la major part dels seus parcs nacionals i reserves de fauna més emblemàtics, però també he estat en altres indrets com el Brasil, seguint les passes del jaguar, observant els tigres a l’Índia o fotografiant els orangutans en els boscos tropicals de Borneo.

“Mèxic, la terra de la diversitat”,

Divendres 11 d’octubre, a les 19h a Can Fabra

Xerrada a càrrec d’Alejandra Camacho i del Jordi Canal-Soler 

El cinema ens ha imposat la imatge d’un Mèxic desèrtic ple de pols i cactus i, realment, aquesta idea preconcebuda la podem trobar al nord del país. Però Mèxic és tan extens que també té paisatges totalment diferents: alguns dels canons geològics més grans del món, planures rebossants d’herba, volcans encara actius i selves denses i espesses. En aquesta xerrada veurem alguns d’aquests paisatges de Mèxic, des de Baja Califòrnia a les selves del Yucatán, passant per les Barrancas del Cobre i els estats del centre del país, tot veient la gran riquesa en diversitat històrica, arquitectònica, cultural, natural i gastronòmica del país. De la mà d’Alejandra Camacho, mexicana assentada a Barcelona i Jordi Canal-Soler, escriptor i fotògraf de viatges.

“Sarek, trekking a una de les zones més remotes d’Europa”,

El 17 de Maig a Can Fabra a les 19,00 hores amb el Tato Rosés i la Marta Bretó, conferència i documental sobre “Sarek” un lloc a Suècia que els seus autors ho defineixen així:

Por encima del círculo polar ártico se extiende la zona natural más salvaje de Europa. En Sarek no existen asentamientos humanos ni refugios; ni siquiera hay caminos, solo los erráticos senderos que traza la fauna. La civilización es solo un recuerdo lejano.

Sarek es una isla de naturaleza virgen cuajada de escarpadas montañas, glaciares, lagos y ríos; un espacio alpino sin domesticar, bello y potencialmente peligroso.

La original advertencia de las autoridades resume la idiosincrasia de este parque nacional:

“’Quiero hacer trekking en Sarek’. Nosotros, los administradores del parque, esperamos que sepas lo que esta decisión implica. Si sufres un accidente, tienes un grave problema”.

Xerrada ‘Com fer viatges econòmics i alternatius’,

Dilluns, 20 de Maig a les 19,00 hores  i dins del cicle L’Aventura de conèixer – en la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra:

Xerrada ‘Com fer viatges econòmics i alternatius’, a càrrec de Manel Pomarol, biòleg i viatger incansable

“Iran, el país del xiisme”

Divendres 14 de desembre, a les 19h a la biblioteca Can Fabra

a càrrec de Jordi Belloso, filòleg àrab, islamòleg i viatger

En Jordi Belloso i Rimbau, és filòleg àrab, islamòleg i viatger. Actualment treballa a l’Ajuntament de Barcelona i com a professor a la UNED de Barcelona. Col·labora amb diverses agències de viatges de Barcelona com a guia en viatges d’autor.

De tots els països islàmics al món, només la República Islàmica d’Iran té com a religió oficial el xiisme. Entendre l’islam xiïta ens servirà per saber més la societat iraniana. Viatjarem per aquest fascinant país, ple de joies arquitectòniques i de gent amable i alegra. Però no només viatjarem imaginàriament; també definirem i analitzarem aspectes del xiisme que marquen el tarannà, no només religiós sinó també cultural i social, de la seva població.